Hozzávalók 4 személyre
- 3db nagy krumpli
- liszt (súlyra kb ugyan annyi legyen, mint a krumpli)
- só
- túró
- tejföl
Elkészítése
A krumplikat megpucoljuk, megmossuk, majd lereszeljük egy tálba (nekem négyoldalú reszelőm van, azon szoktam). Ujjakra vigyázni! ;)
Összekeverjük liszttel. Ha nem elég lágy/képlékeny, akkor adjunk hozzá egy kis vizet, de csak óvatosan, mert nagyon lágy lesz a massza, akkor lisztet kell hozzá rakni, és így könnyen liszt ízű lehet az étel...
Egy nagyobb fazékban forraljunk közben vizet. Tegyünk bele 3-4 teáskanál sót. Ha forr a víz, szaggassuk bele a tésztát. egyszerre ne túl sokat, különben leragad az aljára. Ha nagyon tele van a fazék vízzel, könnyen kifuthat!
Miután feljött a megfőtt tészta a víz tetejére, szűrőkanállal halásszuk le és engedjünk rá hideg vizet. Hagyjuk lecsepegni, míg a következő adagot szaggatjuk.
A megfőtt tésztát keverjük össze túróval, tejföllel. Nagyon finom egy kis pirított szalonnával megspékelve.