Hozzávalók 2 személyre
- 6-8db közepes krumpli
- 1db közepes hagyma
- kb 10-15cm-s lecsókolbász
- 1ek olaj
- pirospaprika, bors, delikát, piros arany
Elkészítése
A krumplit meghámozzuk, és felkockázzuk. A hagymát megpucoljuk és apróra kockázzuk. A felkockázott krumplit megmossuk.
Az olajon megpirítjuk kicsit a hagymát, majd körülbelül 0,5-1dl vizet öntünk rá. Összekeverjük vele a hagymát és rátesszük a fazékra a fedőt. 2-3 percenként nézzünk rá a hagymára, hogy le ne égjen. Ilyenkor meg is kavarhatjuk kicsit.
Ha megpuhult a hagyma, rakjuk rá a megmosott krumplit (a vizet, amiben megmostuk ne öntsük rá!). Öntsük fel annyi vízzel a fazekat, hogy még ne lepje el a krumplit. Adjuk hozzá kb. 1ek piros aranyat, kevés borsot és delikátot. Jól keverjük össze és rakjuk rá a fedőt a fazékra.
Forrástól számítva 20 percig főzzük (ha nagyobbakra vágtuk a krumplit, akkor lehet kicsit tovább kell, és elég apróra szoktam aprítani). Miközben fő, daraboljuk fel a lecsókolbászt.
Ha megpuhult a krumpli, adjuk hozzá a kolbászt, majd fedő nélkül 5-10 percig főzzük.
Én szeretem, ha kicsit szétfő a krumpli, ezért meg szoktam közben kavargatni, hogy kicsit összetörjön, illetve, hogy ne ragadjon le.