Hozzávalók 3-4 személyre
- 10-12db közepes krumpli
- 3db tojás
- 15-20cm lecsókolbász
- 1 nagy doboz tejföl
- só
Elkészítése
Felteszünk egy kis lábasban vizet főni. Ha felforrt, beletesszük a tojásokat és 15 percig főzzük. Ha megfőttek, leöntjük róluk a vizet és hideget engedünk rá. Majd ez is leöntjük. és jöhet egy újabb adag hideg víz.
Közben megpucoljuk a krumplit, megmossuk, majd felkockázzuk. Egy lábasban feltesszük főni. Forrástól számítva kb 20 percig főzzük. Ha megfőtt, leöntjük róla a vizet. FONTOS: a vízbe tegyetek 2-3 teáskanálnyi sót, különben az étel ízetlen lesz.
A krumplit hőálló tálba helyezzük.
Feldaraboljuk a kolbászt és rászórjuk a krumplira.
Megpucoljuk a tojásokat, majd tojásszeletelővel felkarikázzuk. a szeleteket a krumplira helyezzük.
Az lapanyagokat összekeverjük (nem kell nagyon, mert akkor összetörik a krumpli; csak óvatosan).
Összekeverjük a tejfölt, majd ráöntjük a jénaiban lévő dolgok tetejére. Ezzel is összekeverjük a dolgokat.
Előmelegített sütőbe tesszük és 180-200 fokon 20 percig sütjük.