Hozzávalók
Tésztához
- 80 dkg liszt
- 5 dkg élesztő
- 1 evőkanál cukor
- 5 dl tej
- 1 csapott evőkanál só
- 2 dl étolaj ( NEM kell bele tojás!!)
Töltelékhez
- sonka kockára vágva ( 30 dkg),
- 2 db lila hagyma,
- 2 db kukorica konzerv,
- sajt reszelt ( 25-30 dkg),
- 2 db fokhagymagerezd,
- 1 db nagy tejföl,
- bacon kockára vágva
Tetejére
- 2 evőkanál tejföl,
- 1 tojássárgája,
- szezámmag ( lehet lenmag és társai is)
Elkészítés
1 dl langyos tejben ( tegyünk bele 1 csipet cukrot) felfuttatjuk az élesztőt, majd egy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóival, a maradék langyos tejjel bedagasszuk.
Konyharuhával letakarva meleg helyen a duplájára kelesztjük. ( 40 perc-1 óra)
Megfelezzük a tésztát,vékonyra kinyújtjuk, megkenjük zúzott fokhagyma és tejföl keverékével, majd ráhalmozzuk a sonkát, bacont, hagymát, kukoricát, sajtot és feltekerjük, éles késsel háromszögekre vágjuk.
Megkenjük a tetejét tejföl és tojássárgája keverékével, majd háromszögeket vágunk belőle.
A tetejére szezámmagot szórunk és 180 fokon 15-20 percig sütjük.