Hozzávalók 4 személyre
- 4 csirkemell (ha csontos, akkor 2 csontos, és abból lesz a 4 db)
- 16 szelet bacon
- 20dkg füstölt sajt
- 4 közepes fej vöröshagyma
- 8 gerezd fokhagyma
- fűszerek
Elkészítése
Én csontos csirkemellet vettem, így először kifiléztem. Itt jól jött a korábbi években szerzett disznóvágós tapasztalat; a végeredmény a tiszta csont és a 2-2 darab csirkemell. A húst ezután úgy vágtam ketté, hogy ne essen darabokra és ha kiterítem, akkor szép vékony legyen. Ennek érdekében kissé meg is klopfoltam.
Kiterítettem egymás mellé 4-4 szelet bacont. Rájuk helyeztem 1-1 kiterített húst. A húst megszórtam fűszerekkel (fokhagymás fűszerkeveréket használtam), a végéhez tettem a sajt negyedét. A feldarabolt hagymával és foghagymával egyenletesen megszórtam.
A sajtos végénél kezdve szépen szorosan felcsavartam. Egy közepes tepsibe pont elfért a négy rúd egymás mellett. A tepsiben még megszúrtam a göngyölegek tetejét is egy kevés fűszerrel.
A tepsit letakartam alufóliával és 200 fokon 70 percig sütöttem. Ekkor levettem a fóliát és újabb 25 percig sült.
Opcionális bővítési lehetőség: a sajt mellé szelet sonkát is lehet tenni.
Az eredmény: