Hozzávalók
- kb 1kg alma
- 50dkg liszt
- 1 ráma
- 15dkg porcukor
- 1 sütőpor
- 2 tojás sárgája
- 1 kis tejföl (175g)
- só
Elkészítése
Az almát még előző nap meghámoztam, lereszeltem és megdinszteltem.
A szoba hőmérsékletű vajat a liszttel szétmorzsoljuk. Ez az eredeti koncepció. Én nem szeretek maszatos lenni, így a vajat felolvasztottam - majdnem teljesen - és úgy adtam a liszthez, és kanállal kevertem össze.
Hozzáadjuk a porcukrot, egy csipetnyi sót, a sütőport és a két tojássárgát. Ezeket jól egybedolgozzuk. Ha ez megvan, akkor lehet a tejfölt hozzákeverni. Ettől lesz jó ragacsos :P
A tészta felét belelapigattam a tepsi aljába. Korábban már próbáltam nyújtódeszkán nyújtani, de annyira ragadt, hogy több maradt a deszkán, így ezt most kihagytam. Szépen elegyengettem a tepsiben.
Az almához kevertem eritritet és fahéjat - ízlés szerint. Az almát ezután elterítettem a tepsiben a tésztán.
Ezután a maradék tésztát egy szilikon lapon elegyengettem nagyjából tepsi méretűre és áthelyeztem az almára. Ez sem ment annyira egyszerűen, mert eléggé ragaszkodott a szilikonhoz.
A tetejét meg kellene szurkálni villával, mielőtt sütőbe kerül. Ezt én elfelejtettem, csak akkor jutott eszembe, mikor már majdnem megsült, de akkor azért megszurkáltam :P
180 fokon 35 percig sütöttem.
A visszajelzések alapján nagyon jó lett, ilyen jót még senki nem evett és anyukák illetve nagymamák is kérik a receptet. Íme tessék, használjátok, csak kérek egy kis kóstolót én is ;)