Hozzávalók 4 személyre
- 10db kifli
- 15dkg mák
- 10-15dkg porcukor
- 1l tej
- 1 tojás sárgája
- 1cs vaníliás cukor
Elkészítése
Amennyiben a kifli nem száraz és kemény, mint a beton, úgy karikázzuk fel és 2-3 nap alatt szárítsuk meg (azért szoktam előre felkarikázni, mer úgy jobban megszárad és kevésbé morzsálódik, mintha szárazan aprítanám fel). Ha már száraz, akkor karikázzuk fel.
A tejet tegyük fel melegedni. Adjuk hozzá a vaníliás cukrot és a tojás sárgáját. Jó alaposan keverjük össze (ne forraljuk fel, csak meleg legyen).
A mákot keverjük össze porcukorral.
Egy hőálló tál aljába rakjunk egy rétek kiflikarikát. Ezt öntsük 1 kevés tejjel, majd szórjunk rá mákot. Ezt a rétegzést ismételjük, amíg minden összetevő el nem fogy. A rétegzés közben néha nem árt megkavarni a dolgokat, hogy jusson mindenből mindenhova.
180 fokon 20 percig süssük.