Hozzávalók 4 személyre
- 4 egész csirkecomb
- 3dl rizs
- só, bors, majoránna, delikát
Elkészítése
A húst nézzük át és ha szükséges, tisztítsuk meg. A comboknak mind a 2 oldalát szórjuk meg (akár bele is dörzsölhetjük) delikáttal, borssal és majoránnával. A fűszeres combokat helyezzük a kacsasütő aljába majd tegyük rá a tetejét.
Előmelegített sütőben 180 fokon 1 órán át süssük (ha vén volt a csirke/tyúk akkor tovább).
Vegyük ki a combokat a kacsasütőből és öntsük ki belőle a kisült zsírt (benne hagyva nagyon zsíros lesz a rizs).
Öntsük a kacsasütőbe a rizst, majd adjunk hozzá 7dl vizet és 1-2 kanál sót. Helyezzük vissza a combokat, tegyük rá a sütőre a tetejét és süssük további 30 percig. Ne vegyük le rögtön a kacsasütő fedelét. Hagyjuk abban hűlni egy darabig.
Mi egész csirkéből szoktuk csinálni, ilyenkor a belsőségek a májat kivéve bekerülnek a hússal az első körben, míg a máj csak a rizzsel együtt.