Hozzávalók 4-6 személyre
- 1 nagy marék borsó
- 1 szál zöldség
- 2 szál sárgarépa
- 1 kis marék csigatészta (mi nem nokedlit szaggatunk)
- kevés leveshús (ez nálunk általában a pulykaszárny végét illetve csontjait jelenti)
Elkészítése
Tegyük fel a fazekat a tűzre, majd kevés olajat öntsünk az aljára. Tegyük bele a borsót, a megpucolt, felkockázott zöldséget és sárgarépát. Kevergessük, hogy ne égjen le. Adjunk hozzá egy kevés vizet, vegyük takarékra a lángot és fedjük le fedővel. Néha keverjük meg, hogy ne égjen le.
Kb 10-15 percig szoktam így párolni. Ezután mehet rá egy kevés liszt. Ezzel jól el kell keverni a zöldeket. Aztán jöhet a tetejére a "hús", majd engedjük fel annyira vízzel a fazekat, hogy ellepje a csontokat. Fűszerezzük meg; só, delikát, pirospaprika ízlés szerint
Fedő alatt főzzük, míg a répa meg nem puhul (kb 30-40 perc).
Ezután tegyük bele a tésztát is (ha szaggatnál nokedlit inkább, most van itt az ideje). A tésztával már csak összerottyantani szoktam, majd elzárom és hagyom, hogy a forró levesben főjön meg.