Hozzávalók 4 főre
- 40dkg finom liszt
- 5ev olaj
- 2dkg friss élesztő
- 2dl tej
- csipet só
- csipet cukor
extra: oregánó
Elkészítése
A tejet meglangyosítjuk, beletesszük a cukrot és az élesztőt. Hagyjuk felfutni.
A liszthez hozzáadjuk a sót és az olajat (ha van oregánó, akkor azt is). Ha felfutott a tej, ráöntjük a lisztre.
Alaposan összedolgozzuk. Egy nagyobb tepsibe egyenletesen elnyújtjuk.
Előmelegített sütőben (kb 50°C) kelni hagyjuk kb 30-45 percig. (Nem muszáj külön keleszteni, de így jobb eredményt kapunk.)
Ezután mehet rá a feltét.
200°C-on 20 percig sütjük
Hibalehetőség: a szárított élesztő ennyi idő alatt nem kel meg, így a kapott tészta viszonylag rossz minőségű lesz.